Bezlepkové pohankové palačinky jako sladký dezert, který si naplníme čoko krémem, zavařeninou nebo kešu krémem. Palačinky si vždy potřeme tím, co máme rádi, aby nám jeho chuť vykouzlila úsměv ve tváři.
Banány obsahují velké množství minerálních látek. Především draslík a hořčík. Draslík ve správném poměru se sodíkem řídí vodní hospodářstí v našem těle. Pokud je vysoký příjem slaných pokrmů (sodíku) během dne, zvyšuje se krevní tlak. Draslík vodu z buněk vyplavuje, sodík vodu v buňkách zadržuje. Banány jsou jednou z mnoha možností jak vysoký tlak snížit.
" Bezlepkové palačinky s čoko krémem "
Seznam ingrediencí
Počet kusů: 4 palačinky
Ingredience na těsto
300 ml ovesného mléka (jakékoliv rostlinné)
60 g pohankové mouky
3 g Psyllia
15 g třtinového cukru
2 PL kokosového oleje na smažení
Ingredience na krém
500 g banánů (váha banánů je i se slupkou)
20 g kakaa
100 g agáve sirupu
1/2 ČL vanilkového aroma
200 ml kokosového oleje
ovoce na dozdobení, drcené ořechy
Postup
Do mixéru si dáme ingredience na palačinkové těsto. Mléko, pohankovou mouku, psyllium, cukr a rozmixujeme na hladké tekuté těsto, které přelijeme do nádoby s víkem a necháme v lednice odpočinout cca 1 hodinu.
Oloupané banány dáme do mixéru, přidáme kakao, agávový sirup, vanilkové aroma a rozehřátý kokosový olej. Mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém. Dáme na hodinu do mrazáku, aby nám krém rychleji ztuhnul.
Pánev o průměru 18 cm potřeme kokosovým olejem a nacháme na větším plamenu rozpálit.
Naběračkou palačinkové těsto vylijeme do středu pánvičky. Krouživými pohyby necháme těsto stejnoměrně rozlít po celém obvodu pánvičky, aby nám vznikla tenká placka. Když je placka na povrchu suchá můžeme palačinku obrátit a smažit i po druhé straně dozlatova.
Hotové palačinky necháme vychladnout, pomažeme hotovým čoko krémem a zatočíme do roličky. Dozdobíme drcenými ořechy a ovocem.
Palačinky ve slané variantě si také zamilujete.
Comments