Šafrán neboli kouzelné koření. Díky přítomnosti safranalu, který zvedá
hladinu serotoninu (je označován jako hormon štěstí). Díky šafránu ztratíte kila a posílíte paměť.
Seznam ingrediencí
300 g bílé hlávkové zelí
2 ks mrkve
1 ks cibule
6 ks jidášovo ucho (sušená houba)
2 PL olivového oleje
1 PL sušeného kopru
1 PL šafránu
1 PL sójové omáčky
1 PL Nori vločky
1 ČL balzamikového octa
Sůl
Postup
Houby-Jidášovo ucho dáme do misky a zalijeme horkou vodou a necháme několik minut bobtnat.
Do pánve dáme olej a nakrájenou cibulku, kterou orestujeme do sklovata
Očištěnou mrkev nastrouháme na kolečka a přidáme do pánve. Přidáme šafrán, kopr a restujeme 3 minuty.
Přidáme zelí nakrájené na plátky a jidášovo ucho (vyřízneme z něj střed a nakrájíme na nudličky).
Přidáme Nori vločky, sójovou omáčku. Restujeme 5 minut (zelenina by měla být křupavá).
Vypneme plamen přidáme balzamikový ocet a sůl dle chuti.
Comments