Vánoční makové koule, které pro nás svým složením přinášejí bohaté množství vitamínů a minerálních látek. Jsou obaleny v zrnkách máku. Snadná příprava a neodolatelná maková chuť, kterou si zamilujeme.
Mák je významným zdrojem vápníku, který je důležitý především pro naše kosti. Pozitivně působí na naši svalovou a nervovou soustavu. Makový olej získaný lisováním máku obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Mák je svým složením zařazen jako další superpotravina, která dokáže ovlivnit naše zdraví.
" Raw makové koule pro každou příležitost "
Seznam ingrediencí
Počet koulí: 22 kusů
160 g datlové pasty
100 g mletého máku
2 PL vody
2 PL sirupu Agáve
1 ks banánu
150 g mletých ovesných vloček
1/4 ČL vanilkového aroma
100 g celého máku na obalení koulí
Postup
V mixéru rozmixujeme na menší kousky nakrájenou datlovou pastu, banán, mletý mák, vodu, agáve sirup a vanilkové aroma. Vzniklou pastu dáme do mísy.
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a přidáme do pasty. Vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do mrazáku ztuhnout, aby se nám dobře dělali kuličky.
Na talířek vysypeme celý mák na obalení.
Lžičkou nabíráme těsto, ze kterého koulíme kuličky a obalujeme v máku.
Skladujeme v chladu.
Comments