" Nechme se inspirovat touto velikonoční polévkou. S dokonalou chutí díky použitým surovinám a jemně krémovou konzistencí. Její sytě žlutá barva nás unese k hřejivému slunci s příchodem jara. "
Kurkuma je koření s vysokým obsahem žlutého barviva označeného jako kurkumín.
Působí jako účinný antioxidant s protizánětlivými účinky. To znamená, že pomáhá chránit buňky lidského těla před oxidačním stresem a snižuje aktivitu kyslíkových radikálů.
" Velikonoční polévka s kešu a kurkumou "
Seznam ingrediencí
Počet porcí : 3 porce
200 g tofu natural (jedna kostka)
150 g širokých rýžových nudlí
1 ks čínského zelí PAK CHOI
70 g drcených kešu ořechů
1 ks cibule
1 PL olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 ČL mletého chilli
1 ČL kurkumy
1/2 ČL mleté skořice
400 ml vody
400 ml kokosového mléka
2 ČL limetkové šťávy
2 ČL javorového sirupu
1 ČL celého kmínu
1 ČL hořčičného semínka
Postup
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Kostku tofu opláchneme. Papírovou utěrkou tofu promačkáme, aby jsme odstranili přebytečnou vodu. Tofu rozkrájíme na plátky a rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Osolíme a postříkáme olivovým olejem. Pečeme v troubě 20 minut/200°C. Tofu pečeme do zlatova a křupava.
Široké rýžové nudle uvaříme ve vodě dle návodu.
Do hrnce dáme olivový olej a na tenké plátky nakrájenou cibuli. Restujeme cibuli do sklovata.
Přidáme kmín a hořčičné semínko. Podlijeme vodou
Přidáme kurkumu, skořici, chilli, drcený česnek. Povaříme 5 minut a přidáme kokosové mléko.
Čínské zelí Pak choi opláchneme, odřízneme košťál a rozpůlíme. Přidáme do polévky a krátce povaříme, aby nám zelí povadlo, ale zůstalo křupavé.
Přidáme drcené kešu ořechy a vypneme plmen.
Přidáme limetkovou šťávu, javorový sirup a sůl. Dochutíme dle chuti.
Takto připravenou krémově žlutou polévku podáváme s rýžovými nudlemi a pečenými plátky tofu.
Comments