" Nadýchaná mandlovo-maková buchta, která spojením máku a mandlí nás přesvědčí o tom, jak dokonalou chuť může mít sladký dezert bez mouky. A že vůbec není snadné najít správná slova a popsat její dokonalou chuť. "
Mandle jsou skvělým zdrojem živin a antioxidantů. Konzumace mandlí pomáha při hubnutí a proti obezitě.
Mák, který obsahuje mnoho důležitých chemických sloučenin rostlinného původu v kombinaci s mandlemi zvyšuje antioxidační účinky a podporuje zdravý imunitní systém.
" Křehká mandlovo-maková buchta "
Seznam ingrediencí
Ingredience na buchtu
200 g mletého máku
230 g mandlové mouky (mandle natural rozmixované na mouku)
12 g kypřícího prášku do pečiva
200 ml mandlového mléka
1/4 ČL mandlového aroma
120 g třtinového cukru
15 g mletého lnu
100 ml kokosového oleje
1 ks banánu
špetka soli
Ingredience na čokoládovou polevu
15 g kakaa
100 ml rozehřátého kokosového oleje
25 ml javorového sirupu
Postup
Doba pečení : 50 minut/180°C
Pokud máme mandle natural, dáme je do mixéru a při vysokých otáčkách rozmixujeme na mandlovou mouku.
Do mísy dáme všechny suché ingredience:mletý mák, mandlovou mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, sůl, mletý len a promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Do mixéru dáme vlažné mléko, banán, mandlové aroma a rozehřátý kokosový olej. Rozmixujeme do hladka a přilijeme do mísy k suchým ingrediencím. Důkladně promícháme, aby se nám všechny suroviny spojily.
Na dno dortové formy o průměru 23 cm dáme pečící papír a nalijeme připravenou hmotu na buchtu (formu můžeme použít hranatou nebo kulatou).
Buchtu pečeme 50 minut/180°C.
Příprava polevy
Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej (olej by měl být teplý nikoliv horký). Vypneme plamen, přidáme kakao a sirup. Mícháme metličkou tak dlouho až máme polevu krásně hladkou.
Polevu necháme vychladnout, aby se dala krásně rozetřít na buchtu.
Hotovou buchtu necháme vychladnout, vyndáme z formy a polijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme pistáciovými oříšky nebo mandlemi.
Comentarios