" Raw malinová srdce jsou dokonalým dezertem s výraznou nakyslou chutí plnou důležitých vitamínů. Raw dezert, který dokáže pozitivně ovlivnit naši náladu a pohladit na duši. "
Maliny, patří jako další bobulové plody mezi super ovoce s vysokými antioxidačními účinky. Pro náš organismis, jsou bohaté na celou řadu minerálních látek, vitamínů a vlákniny. Díky komplexnímu složení sacharidů jsou maliny takové zdravé bonbóny, po kterých nepřibereme.
" Raw malinová srdce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí : 8 srdcí
Korpus
80 g ovesných vloček
50 g mandlí natural (mandlové mouky)
30 ml javorového sirupu
50 ml rozehřátého kokosového oleje
Malinová náplň
100 g mražených malin
15 ml kokosového oleje
15 g chia semínek
15 ml javorového sirupu
Čokoládová poleva
15 g kakaa
100 ml kokosového oleje
30 ml javorového sirupu
špetka soli
Postup
Ovesné vločky a mandle na přípravu korpusu rozmixujeme v mixéru na hrubou mouku a přesypeme do mísy.
Přidáme javorový sirup a rozehřátý kokosový olej. Vypracujeme vláčnou hmotu, kterou pomocí lžičky plníme do silikonových formiček. Hmotu mačkáme lžičkou na stěny formičky tak, aby nám vznikl 0,5 cm korpus do kterého pak můžeme vylít malinovou náplň. Takto připravené korpusy dáme do lednice.
Do vyšší nádoby dáme rozmražené maliny, chia semínka, javorový sirup a rozehřátý kokosový olej. Tyčovým mixérem rozmixujeme na skvělou malinovou náplň.
Malinovou náplň dáme do připravených korpusů. Takto naplněné korpusy dáme zpět do lednice a připravíme si čokoládovou polevu.
Nakonec si připravíme čokoládovou polevu. Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej, přidáme kakao a javorový sirup. Metličkou mícháme tak, aby nám vznikla hladká poleva. Čokoládovou polevu nalijeme na povrch korpusů. Nakonec dozdobíme malinami nebo mandlemi. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Comments