" Restované žampiony s jemně máslovou chutí, která je zvýrazněná kmínovou vůní. Žampiony přelité špenátovým pyré, krémové konzistence jsou dokonalou inspirací pro vyvážený oběd. "
Žampiony jsou bohatým zdrojem bílkovin. Obsahují důležité železo, draslík, selen, fosfor a vitamíny B, D. Nízký obsah kalorií a vysoká sytost žampionů řadí tyto houby mezi potraviny vhodné při redukci hmotnosti. Antidiabetické účinky žampionů zlepšují průběh cukrovky, snižují hladinu cholesterolu a pozitivně působí při léčbě atopického ekzému.
" Žampiony se špenátovým pyré "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
150 g čerstvých žampionů
2 PL slunečnicového oleje
150 g semolinových těstovin
120 g baby špenátu
250 ml vegan sójové smetany
1 ks větší cibule
20 g lahůdkového droždí
1 ČL sušeného česneku
bazalka
kmín celý
sůl
Postup
Zvolené těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Přecedíme a necháme stranou.
Do pánve dáme polévkovou lžíci slunečnicového oleje, kmín a na slabé plátky nakrájenou 1/2 cibule. Zprudka orestujeme do sklovata.
Žampiony očistíme od zeminy, propláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrájíme na 1cm silné plátky a přidáme do pánve k orestované cibuli.
Žampiony zprudka restujeme až získají zlato hnědou barvu a zlehka pustí vodu, jsou hotové. Žampiony dáme stranou.
Do pánve dáme lžíci oleje, druhou polovinu cibule a restujeme do sklovata. Přidáme smetanu, lahůdkové droždí, sušený česnek, bazalku a krátce necháme provařit.
Přidáme propláchnutý baby špenát a na mírném ohni necháme špenát zavadnout. Vypneme plamen a osolíme.
コメント