„Salát z kysaného zelí svou výraznou sladkokyselou chutí dodá našemu tělu novou energii s celou řadou probiotik. Jeho příprava je snadná, jeho síla však mocná. “
Kysané zelí je pro nás potravina obsahující přirozenou formu zdravých probiotik (bakterie mléčného kvašení), které pozitivně ovlivňují náš imunitní systém. Svým složením ovlivňují střevní systém, dobré trávení a pomáhají syntetizovat vitamíny skupiny B. Konzumací kysaného zelí dokážeme zmírnit celou řadu nepříjemných ataků.
" Salát z kysaného zelí "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce salátu
500 g kysaného zelí
1 ks žluté cibule
90 g červené papriky (1/2 papriky)
20 g jidášova ucha (houby)
100 g seitanu
1 PL olivového oleje
2 PL javorového sirupu
3 PL sójové omáčky
sůl
pepř
Postup
Do většího hrnku dáme jidášovo ucho a zalijeme vroucí vodou. Necháme 10 minut ve vodě houbu bobtnat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Dáme do pánve s olivovým olejem, kmínem a restujeme cibuli do sklovata.
Kysané zelí důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, tím snížíme kyselost. Vymačkáme přebytečnou vodu a dáme do pánve k orestované cibuli. Lehce podlijeme vodou a 10 minut vaříme na mírném plamenu.
Přidáme na proužky nakrájenou papriku, jidášovo ucho, sójovou omáčku a vaříme 5 minut.
Seitan rozkrájíme na slabé plátky a přidáme do pánve s javorovým sirupem. Promícháme krátce povaříme (5 minut, aby nám seitan získal chuť kysaného zelí).
Vypneme plamen, přidáme sůl a pepř dle chuti.
Comments