top of page

RAW OŘECHOVÉ TYČINKY

„ Raw ořechové tyčinky, jsou další skvělou možností jak si doplnit nejen energii, ale dát svému tělu celou řadu důležitých minerálních látek a zdravých tuků. Naše tělo při spalování energie přesně na tyto makrosložky čeká. Každé sousto doprovází chuť jemně nakrájených sladkých meruněk. “

Ořechy jsou kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, minerálních látek, ale také významným množstvím vitamínu E (což je souhrnný název pro skupinu látek označených jako tokoferoly). Vitamín E má silné antioxidační účinky, které zabraňují volným kyslíkovým radikálům a toxickým látkám negativně působit na náš organismus.

" Raw ořechové tyčinky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 12 ks tyčinek


  • 100 g pekanových ořechů

  • 100 g mandlí natural

  • 100 g kešu ořechů

  • 100 g raw sušených meruněk

  • 100 ml kokosového oleje

  • 2 PL chia semínek

  • 15 g raw kakaa

  • 50 ml kokosového sirupu

  • špetka soli


Postup


  1. Všechny ořechy propláchneme vodou a necháme okapat.

  2. Mandle, kešu, pekanové ořechy rozkrájíme na menší kusy a dáme do mísy.

  3. Přidáme na tenké nudličky nakrájené meruňky, chia semínka a důkladně promícháme.

  4. Kokosový olej rozehřejeme při pokojové teplotě nebo na vodní lázni (teplota oleje nesmí překročit teplotu 42°C). K rozehřátému oleji přidáme kakao, špetku soli, kokosový sirup. Metličkou mícháme alespoň 2 minuty, aby se přidané ingredience propojily a vznikla hladká poleva.

  5. Polevu vylijeme do ořechů a promícháme.

  6. Připravenou ořechovou směs důkladně vmačkáme do silikonových formiček a dáme do lednice ztuhnout do druhého dne.

Poznámka: sušené ovoce můžeme použít dle vlastního výběru. Důležité je důkladné promíchání všech ingrediencí a následné ztuhnutí, aby nám tyčinky držely krásně tvar.


8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page