„ Není pro mě rozhodující, zda název salátu je podzimní nebo zimní. Důležité je, že tento salát je skvělou inspirací pro přípravu chutného, barevného salátu. V těchto chladných měsících snadno doplní naši životní sílu. Díky pečeným batátům a cizrně nás zasytí, ale také zahřej.“
Cizrna je královnou luštěnin, která obsahuje významné množství esenciálních aminokyselin a neobsahuje lepek. Konzumace cizrny je pro nás velkým přínosem pro udržení životní síly a energie.
Batáty jsou z pohledu tradiční čínské medicíny potravinou, která posiluje v našem těle nedostatečnou čchi (životní energii). Dopřejme si potraviny, které nám pomáhají posilovat naše zdraví.
" Podzimní salát "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce salátu
350 g batátů (menší batát)
150 g cizrny ve slaném nálevu
3 PL olivového oleje
290 g červeného zelí
50 ml citrónové šťávy
200 g vegan řecký sýr (od VIOLIFE Greek white)
125 g baby špenát
1 ČL černého sezamu
sůl
javorový sirup na pokapání salátu
Postup
Oloupeme batáty a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme scezenou a propláchnutou cizrnu. Přidáme dvě lžíce olivového oleje, sůl a promícháme.
Předehřejeme si troubu na 190°C.
Promíchané batáty s cizrnou vyložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 minut na 190°C.
V míse si nakrouháme najemno červené zelí, přidáme lžíci olivového oleje, citrónovou šťávu a promícháme.
Do servírovacích misek dáme na dno baby špenát, ochucené červené zelí, upečené batáty s cizrnou.
Nakrájíme na kostičky Greek sýr, posypeme černým sezamem, a nakonec pokapeme javorovým sirupem.
Comments