„Je mnoho druhů zeleniny, z které můžeme připravit skvělou polévku. Proto jsem dnes vybrala zelenou cuketu. Římský kmín zvýraznil chuť polévky a kokosové mléko polévce dodalo jemnost. Osmažené krutony s žitného chleba daly polévce sytost. Cuketová polévka patří mezi polévky, které pohladí naše smysli.“
Cuketa je nízkoenergetická zelenina obsahující velké množství vitamínů a minerálních látek. Konzumace cukety příznivě působí na vylučování vody, odpadních látek a kyselin z těla. Zbavuje střeva toxinů a váže tukové látky. Posiluje všechny sliznice v těle.
" Skvělá cuketová polévka "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
270 g cukety (1 kus)
190 g brambor (2 menší brambory)
3 stroužky česneku
2 PL olovového oleje
1 ks cibule
1 litr vody
1 kostka zeleninového bujónu
100 g mraženého listového špenátu
1/2 ČL naloženého kopru
1/4 ČL římského kmínu
1/2 ČL libečku
2 PL kokosového mléka
1/2 PL citrónové šťávy
sůl
Postup
Do hrnce dáme olivový olej, římský kmín a na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme cibuli do sklovata.
Podlijeme vodou. Přidáme zeleninový bujón, na kostky nakrájenou cuketu, brambory, stroužky česneku, kopr, špenát a vaříme doměkka.
Když je zelenina měkká, přidáme libeček, kokosové mléko a krátce povaříme.
Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému.
Přidáme citrónovou šťávu a sůl dle chuti.
Polévku servírujeme s krutony, klíčky nebo semínky.
Comentarios