„Jestliže máte rádi pokrm plný výrazného koření a neodolatelné vůně, pak se pro vás stane právě indické ragú silně návykové. Indické ragú s fazolemi, cizrnou nebo bramborami. Základem tohoto ragú je hustá zeleninová omáčka.“
Bylinky a koření jsou nositelé rozmanitých chutí a léčivých účinků, které dokáží ovlivnit nejen naše chuťové buňky, ale výrazně podpořit naše zdraví. Díky velkému obsahu vitamínů, minerálů, éterických olejů a dalších účinných látek dokážou posílit naši imunitu. Bylinky dokážou zklidnit nebo povzbudit naši mysl.
" Indické ragú "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce
2 ks mrkve (130 g)
1 ks žluté cibule
2 PL olivového oleje
100 g drcených rajčat
80 g červené papriky (1/2 ks)
80 g žluté papriky (1/2 ks)
600 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
100 g kokosového mléka
100 g kešu ořechů
1 PL kukuřičného škrobu
15 g čerstvého zázvoru
1 PL Bio dijonské hořčice
1/2 ČL římského kmínu
1/2 ČL koriandru
1 ČL kari
1/4 ČL chilli
2 stroužky česneku
300 g sterilizované cizrny
300 g sterilizovaných červených fazolí
2PL citrónové šťávy
Postup
Kešu ořechy dáme do hrnečku a zalijeme horkou vodou. Necháme namočené do další úpravy.
Do hrnce dáme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a restujeme cibuli do sklovata. Římský kmín nám restováním uvolní své výrazné aroma.
Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a žlutou papriku, nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme.
Přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón, nastrouhaný česnek a zázvor. Vaříme do změknutí zeleniny.
Do mixéru dáme scezené kešu ořechy, dijonskou hořčici, drcená rajčata, kokosové mléko a rozmixujeme na hladký krém.
Do hrnce k uvařené zelenině přidáme bylinky a koření (koriandr, chilli, kari). Přidáme kukuřičný škrob. Metličkou promícháme a krátce povaříme.
Přilijeme rozmixovaný krém.
Přidáme scezenou cizrnu, fazole a krátce povaříme.
Veganské indické ragú dochutíme citrónovou šťávou a solí dle vlastní chuti.
Kommentare