top of page

INDICKÉ RAGÚ

Aktualizováno: 14. 12. 2023

„Jestliže máte rádi pokrm plný výrazného koření a neodolatelné vůně, pak se pro vás stane právě indické ragú silně návykové. Indické ragú s fazolemi, cizrnou nebo bramborami. Základem tohoto ragú je hustá zeleninová omáčka.“

Bylinky a koření jsou nositelé rozmanitých chutí a léčivých účinků, které dokáží ovlivnit nejen naše chuťové buňky, ale výrazně podpořit naše zdraví. Díky velkému obsahu vitamínů, minerálů, éterických olejů a dalších účinných látek dokážou posílit naši imunitu. Bylinky dokážou zklidnit nebo povzbudit naši mysl.


" Indické ragú "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 porce


  • 2 ks mrkve (130 g)

  • 1 ks žluté cibule

  • 2 PL olivového oleje

  • 100 g drcených rajčat

  • 80 g červené papriky (1/2 ks)

  • 80 g žluté papriky (1/2 ks)

  • 600 ml vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 100 g kokosového mléka

  • 100 g kešu ořechů

  • 1 PL kukuřičného škrobu

  • 15 g čerstvého zázvoru

  • 1 PL Bio dijonské hořčice

  • 1/2 ČL římského kmínu

  • 1/2 ČL koriandru

  • 1 ČL kari

  • 1/4 ČL chilli

  • 2 stroužky česneku

  • 300 g sterilizované cizrny

  • 300 g sterilizovaných červených fazolí

  • 2PL citrónové šťávy


Postup


  1. Kešu ořechy dáme do hrnečku a zalijeme horkou vodou. Necháme namočené do další úpravy.

  2. Do hrnce dáme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a restujeme cibuli do sklovata. Římský kmín nám restováním uvolní své výrazné aroma.

  3. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a žlutou papriku, nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme.

  4. Přilijeme vodu, přidáme zeleninový bujón, nastrouhaný česnek a zázvor. Vaříme do změknutí zeleniny.

  5. Do mixéru dáme scezené kešu ořechy, dijonskou hořčici, drcená rajčata, kokosové mléko a rozmixujeme na hladký krém.

  6. Do hrnce k uvařené zelenině přidáme bylinky a koření (koriandr, chilli, kari). Přidáme kukuřičný škrob. Metličkou promícháme a krátce povaříme.

  7. Přilijeme rozmixovaný krém.

  8. Přidáme scezenou cizrnu, fazole a krátce povaříme.

  9. Veganské indické ragú dochutíme citrónovou šťávou a solí dle vlastní chuti.





31 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page