„Když jsem připravovala tuto polévku, která nás v těchto zimních měsících vždy krásně zahřeje, pohladí a doplní řadu důležitých živin, rozhodla jsem se přidat právě nezralé sójové boby Edamame.
Edamame jsou skvělou zeleninou, kterou můžeme obohatit polévky, saláty a rizota. Jsou tou správnou superpotravinou, bohatou na rostlinné bílkoviny.“
Edamame jsou nezralé sójové boby. V rostlinné říši jsou studnicí rostlinných bílkovin, antioxidantů, vlákniny, významných živin a minerálních látek. V Edamame jsou izoflavony (jsou to látky obsažené v sójových proteinech) a ty nám úspěšně snižují hladinu cholesterolu v krvi a tím i riziko srdečních chorob.
" Polévka s Edamame boby "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 porce polévky
200 g Edamame sójových bobů
1 PL olivového oleje
1 ks červené cibule
1/2 ks bílé cibule
1,5 l vody
4 PL sójové omáčky
1 PL sezamové pasty Tahini
1 ks mrkve
6 cm čerstvého zázvoru
2 kostky zeleninového bujónu
10 cm pórku
2 ks jarní cibulky
150 g širokých rýžových nudlí
1/2 ČL sušeného libečku
1/4 ČL chilli
1/4 ČLkoriandru
sůl dle chuti
Postup
Do kastrolu na polévku dáme olivový olej, na kolečka nakrájenou žlutou cibuli a krátce restujeme do sklovata.
Přidáme 1 litr vody, zeleninový bujón, na kolečka nakrájenou mrkev, pórek, zázvor a vaříme krátce, aby zelenina byla křupavá.
Přidáme Edamame boby a krátce povaříme.
Do malého kastrůlku dáme 0,5 l vody, sójovou omáčku, sezamovou pastu Tahini a za stálého míchání metličkou krátce povaříme. Přidáme bylinky a 2 minuty povaříme.
Rýžové nudle uvaříme zvlášť dle návodu. Scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nám nelepily.
Připravený vývar vylijeme do kastrolu se zeleninou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli, osolíme dle chuti a servírujeme s uvařenými rýžovými nudlemi.
Comments