Teplá rýžová kaše, která nám dodá energii do nového dne. Zahřeje nejen náš žaludek, ale tento teplý, příjemný pocit vyšle do celého těla. Chutná a jednoduchá rýžová kaše se hodí nejen jako teplá snídaně, ale může být i vydatnou svačinkou.
Rýže posiluje náš imunitní systém a obsahuje mnoho minerálních látek. Pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky. Zpomaluje proces stárnutí a zlepšuje trávení. Má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku. Ve správném množství může být prospěšná při hubnutí.
Seznam ingrediencí
45 g rýžových vloček
170 ml vody
250 ml rostlinného mléka
2 PL strouhaného kokosu
2 PL domácí granoly nebo ořechů které máme rádi
Javorový sirup dle chuti
Špetka soli
(pro jednoduché měření je to poměr hrnek - vločky: voda: mléko =1:2:3)
Postup:
Postup
1. Do misky dáme rýžové vločky, které namočíme ve 170 ml vody na 1 hodinu.
2. Nabobtnalé rýžové vločky propláchneme a vylijeme přebytečnou vodu.
3. Do kastrůlku dáme 250 ml mléka a přidáme rýžové vločky, špetku soli a vaříme na
mírném plamenu 10 minut.
4. Plamen vypneme a osladíme javorovým sirupem dle chuti.
5. Přelijeme do snídaňové misky, ozdobíme kokosem, domácí granolou nebo ořechy
a ovocem, které máme rádi.
Na této zdravé rýžové kaši je krásné, že se nám nikdy nepřejí. Můžeme ji obměňovat přidáním ořechů, ovocem, skořicí, kakaem, tím na co právě máme chuť.
Comments