Velice oblíbené a přitom lehce stravitelné rýžové nudle na Boloňský
způsob s jejíž přípravou se necháte inspirovat sami sebou.
Seznam ingrediencí
350 g boloňské omáčky (koupíte v DM)
200 g široké rýžové nudle
1 ks cibule
½ ks červené papriky
2 stroužky česneku
2 PL slunečnicového oleje
200 g seitánky (koupíte v GLOBUSU, ALBERT, BIO)
Provensálské koření, sůl, pepř mletý
100 g strouhaný sýr vegan (VIOLITE)
Postup
1. Rýžové nudle uvaříme dle návodu 6-8 minut.
2. Na pánev dáme olej a na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme
nakrájenou papriku.
3. Přidáme nastrouhaný česnek a koření. Zalijeme boloňskou omáčkou.
4. Nakonec nakrájíme na menší kousky seitánky a povaříme 5 minut. Pokud je omáčka
příliš hustá zředíme vodou.
5. Podáváme s nastrouhaným veganským sýrem.
Comments