HOUBY – V čem jsou tak výjimečné houby? Jsou dobrým zdrojem vlákniny s nízkým obsahem tuku, proto je vhodné je zařadit do jídelníčku při redukčních dietách, ale hlavně houby jsou dobrým zdrojem vitamínu D. Tento vitamín se za normálních okolností tvoří v kůži působením slunečního záření. Díky konzumaci hub doplníme svému tělu vitamíny, minerální látky a zbavíme jej toxických kovů.
Seznam ingrediencí
200 g špaldové kroupy
400 g sušených hub (necháme namočené přes noc)
1 ks cibule
3 stroužky česneku
2 PL slunečnicového oleje
Majoránka
Drcený kmín
Sůl
½ hrnku nesoleného másla o pokojové teplotě
Postup
1. Houby necháme přes noc namočené ve vodě.
2. Druhý den houby propláchneme v čisté vodě a dáme do hrnce.
3. Propláchneme kroupy a přidáme k houbám. Zalijeme vodou a necháme společně
s houbami vařit 30 minut doměkka.
4. Na pánev dáme olej a na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kmín a restujeme do
sklovata.
5. Uvařené kroupy s houbami scedíme, pokud se voda nevyvařila.
6. Vše smícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl.
7. Pečeme v zapékací misce ve vyhřáté troubě 20 minut/180 0 C.
Comments