Bezlepkový wrap neboli palačinka na slano se zeleninou. To je tip na zdravý letní oběd plný vitamínů a minerálních látek.
Voda, tapioková a pohanková mouka jsou základní suroviny pro přípravu tohoto wrapu.
Tapioka je škrob získaný s kořene rostliny Manioky. Obsahuje sacharidy a bílkoviny. Tapioková mouka je bez alergenů. Je to dobrá náhražka pšeničné mouky, kterou ocení zejména celiaci (lidé s nesnášenlivostí na lepek). Tapiokové perly můžeme použít pro přípravu skvělých dezertů a pudinku.
" BEZLEPKOVÝ WRAP PLNÝ VITAMÍNŮ "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3 porce
Na wrap
60 g pohankové mouky (mouka může být i cizrnová nebo rýžová)
20 g tapiokové mouky
1/2 ČL kari koření
160 ml vody
sůl
2 PL slunečnicového oleje na smažení
Na zeleninovou náplň
10 ks cherry rajčat
60 g vypeckovaných zelených oliv
1/2 ks cibule
2 strožky česneku
1/2 ks žluté papriky
2 PL olivového oleje
hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř
4 listy ledového salátu
Postup
Do mísy si dáme pohankovou mouku, tapiokovou mouku, kari koření sůl a promícháme. Přidáme vodu. Matličkou vymícháme na hladký krém (konzistence jako na palačinky). Přikryjeme a dáme do lednice na hodinu odpočinout.
Do pánve nalijeme polévkovou lžíci slunečnicového oleje a necháme na větším plamenu rozehřát.
Naběračkou nalijeme na rozpálenou pánev směs v tenké vrstvě a smažíme do zlatova. Obracečkou palačinku odlepíme od krajů a opatrně smažíme po druhé straně.
Příprava zeleninové náplně.
Očistíme cherry rajčata, cibuli a papriku. Vše nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.
Olivy nakrájíme na drobná kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou bazalku. Osolíme, přidáme pepř dle chuti a olivový olej. Důkladně zeleninu promícháme.
Na palačinku dáme list ledového salátu (přes celou palačinku, aby nám ji zeleninový salát nepromočil).
Na list ledového salátu dáme připravený zeleninový salát bez nálevu a palačinku zatočíme.
Zdravý wrap plný energie, který si můžeme dát teplý nebo studený.
Naplňte si svůj wrap tím co máte rádi.
Comments