Bezlepkové raw tyčinky s čokoládou rozsvítí a pohladí naše chuťové buňky. Tyto sladké tyčinky ocení nejen naše děti, ale především milovníci zdravého mlsání.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s lehce oříškovou chutí. Svým složením (díky přítomnému rutinu a vitamínu C) pomáhá vrátit cévám jejich pružnost, léčí křečové žíly a přispívá normální funkci dýchacího systému. Pohanku lze použít jako přílohu, do nádivek, sladkých nákypů s ořechy, do polévek, do kaší a salátů.
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 8 ks tyčinek
70 g pohankových vloček
100 ml vody
70 g drcených arašídů
70 g datlové pasty
2 PL arašídového másla
4 PL jahodové zavařeniny
Čokoláda
125 ml kokosového oleje
30 g kakaa
3 - 4 PL agávového sirupu
několik kapek vanilkového aroma
Postup
Pohankové vločky v mixéru rozmixujeme na mouku. Dáme do mísy a zalijeme 100 ml vody. Zamícháme a necháme 10 minut absorbovat vodu.
Přidáme drcené arašídy, datlovou pastu, arašídové máslo. Vypracujeme kompaktní těsto.
Připravíme si formičky ve tvaru tyčinek (já používám silikonovou formu s tyčinkami o velikosti 8 x 3 cm).
Těsto vymačkáme do formiček, aby nám vznikly tyčinky 1,5 - 2 cm vysoké. Formičky těstem plníme do poloviny.
Těsto potřeme zavařeninou a dáme do lednice. Zatím si připravíme čokoládu.
Na vodní lázni rozehřejeme kokosový olej (když se nám olej rozehřeje, vypneme plamen) za stálého míchání přidáme kakao, agáve sirup,vanilkové aroma. Hladkou čokoládu vylijeme do formiček na zavařeninu. V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.
Comments