Šťavnaté cuketové plátky plněné bramborovou směsí. Tyto cuketové rolky již při prvním zakousnutí v ústech nahromadí trávící sliny a vyvolají v nás dokonalý gurmánský požitek.
Cuketa svým vysokému obsahu vody a nízkým počtem kalorií je výborným pomocníkem při redukci hmotnosti a detoxikaci těla. Díky obsahu provitamínu A, který proniká hluboko do těla až k samotným buňkám jater ovlivňuje naše celkové zdraví a dodává energii. Zařaďte cuketu do svého jídelníčku. Do salátů nebo krátce podušená cuketa nám vždy pozitivně ovlivní naše zdraví.
"Šťavnaté cuketové rolky"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 20 kusů rolek
1 ks větší cukety
460 g brambor
1 ks cibule
2 PL slunečnicového oleje
1 PL libečku
1 ks zeleninového bujónu
1/2 ČL kurkumy
100 g špaldové krupice
2 stroužky česneku
2 stonky jarní cibulky
sůl, pepř
1/2 ČL bylinek na posypání rolek
1 PL olivového oleje na potření rolek
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na slunečnicovém oleji.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kastrolu s orestovanou cibulí. Zalijeme vodou tak, aby brambory byly téměř ponořené. Přidáme zeleninový bujón, kurkumu, libeček a vaříme do poloměkka.
Přidáme špaldovou krupici, promícháme a vaříme 15 minut na mírném ohni, aby se nám krupice provařila.
Vypneme plamen přidáme sůl, pepř, nastrouhaný česnek, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťouchadlem brambory rozšťoucháme. Vznikne nám hustá hmota.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů C.
Škrabkou na brambory loupeme cuketu tak, aby nám vznikly dlouhé slabé plátky. Dva plátky cukety dáme lehce přes sebe. Na kraj cuketového plátku dáme polévkovou lžící bramborovou směs a rolujeme do válečku.
Do vymazané pečící mísy stavíme rolky vedle sebe. Potřeme olivovým olejem a posypeme bylinkami.
Pečeme 30 minut na 190 st.C.
Comments