Hrách jako luštěnina nebo čerstvý mladý hrášek jako zelenina? Myslím, že je jedno do které skupiny tento veliký zdroj zdraví prospěšných živin zařadíme. Důležité je zařadit ho do svého jídelníčku. Pro lepší trávení je dobré luštěniny vařit s bylinkami (Saturejka, šalvěj, česnek) nejen, že změníte jejich chuť, ale luštěniny nás nenadýmají.
Hrášek je vynikajícím zdrojem bílkovin, pro ty, kteří vyznávají rostlinnou stravu je tedy ideálním řešením, jak je doplnit při absenci masa. Dále podporuje činnost slinivky břišní, snižuje cholesterol i krevní tlak, podporuje funkci ledvin a také srdce.
Seznam ingrediencí
100 g mražený hrášek
1 ks zeleninový bujón
1 ks brokolice
2 hrsti rukoly
1/2 ks žluté papriky
50 g loupaných dýňových semínek
2 PL olivového oleje
Citrónová šťáva
Vegeta zeleninové koření
Postup
Na růžičky rozdělenou brokolici uvaříme na páře do poloměkka.
Hrášek uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka a scedíme.
Do mísy dáme vychlazenou brokolici, hrášek, olej, dýňová semínka, rukolu, nakrájenou papriku.
Přidáme dle chuti vegetu a citrónovou šťávou.
Comments