Lilková omáčka má hezkou červenou barvu, která Vás zahřeje už jenom pohledem na ní. Její krémová konzistence se hodí k veškerým druhům těstovin.
Lilek, neboli baklažán má neomezené využití v kuchyni. Tahle nenápadná rostlina má v sobě vysoký obsah draslíků, který napomáhá funkci jater. Kromně toho má mnoho jiných minerálních látek a vitamínů, které prospívají k funkci organizmu.
"Těstoviny s lahodnou lilkovou omáčkou"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2
200g těstovin
1ks červené papriky
1 ks lilku (270g)
2PL olivového oleje
1PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
1 čl bazalky
špetka čili
1 čl koření ratatouille (směs sušené zeleniny - rajčat, petržele, červené papriky, cibule, česneku)
1 konzerva pečených fazolí v rajčatové omáčce
Postup
Omytý lilek rozdělíme na dvě poloviny. Na měkké části (vnitřní bílou část) lilku vytvoříme nožem cca 1 cm hlubokou mřížku.
Papriku rozpůlíme, vyndáme jadřinec.
Do pečící mísy dáme takto připravený lilek a papriku.
Předehřejeme si troubu na 200°C
Vedle si nachystáme směs z olivového oleje, sójové omáčky, česneku, všech bylinek a koření. Promýcháme a lilek a papriku s tím potřeme.
Pečeme 25 minut.
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
Do mixéru přidáme 1dl vody, lilek a papriku. Rozmixujeme na pyré.
Do kastrůlku dáme pyré a fazole s rajčatovou šťávu a necháme projít varem.
Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a podáváme.
Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Comments