top of page

JABLEČNÝ KOLÁČ

Tenké plátky jablek smíchané s vanilkovým pudinkem, oslazené třtinovým cukrem a zakomponované mezi dvě těsta nám díky pečení změní svou konzistenci a chuť na skvělý jablečný dezert s rosolovou jablečnou náplní.

Jablka, která mají obdivuhodnou schopnost regulovat chod mnoho našich tělesných orgánů. Konzumace jablek posiluje náš imunitní systém, cévy, srdce a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Nejbohatším zdrojem všech vitamínů a minerálů, které nám jablka dopřávají je ukryt především ve slupce.

"Koláč plný jablek pro každou příležitost"

Seznam ingrediencí

Na těsto

  • 330 g hladké špaldové mouky

  • 70 g kokosové mouky

  • 250 g vegan margarín

  • 60 g třtinového cukru

  • 15 g mletého lnu

  • 1 ks banánu

  • špetka soli

  • 2 PL vody

Na náplň

  • 7 ks jablek

  • 1 ks vanilkového pudinku (40 g)

  • 1 ČL citrónové šťávy

  • 50 g třtinového cukru


Postup


  1. Do mísy si dáme postupně ingredience na těsto. Špaldovou mouku, kokosovou mouku, třtinový cukr, sůl, mletý len a promícháme. Přidáme měkký margarín, vodu a vidličkou rozmačkaný banán.

  2. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na chvíli do lednice odpočinout.

  3. Zatím si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme a nastrouháme na slabé plátky. Přidáme vanilkový pudink, citrónovou šťávu, třtinový cukr a promícháme.

  4. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů C.

  5. Těsto rozdělíme na dvě části. První polovinu těsta vyválíme na moukou vysypaném válu na slabou placku cca 30 x 20 cm (podle velikosti plechu). Opatrně přendáme na plech a necháme malé okraje.

  6. Na těsto dáme připravenou jablečnou náplň v stejnoměrné vrstvě.

  7. Z druhé poloviny těsta vyválíme stejnou placku, kterou položíme na jablečnou náplň. Lehce pomačkáme okraje. Vidličkou na povrchu placky několikrát propíchneme a těsto potřeme kokosovým olejem.

  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 45 minut. Koláč posypeme moučkovým cukrem nebo postříkáme čokoládovou polevou.



140 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page