Tenké plátky jablek smíchané s vanilkovým pudinkem, oslazené třtinovým cukrem a zakomponované mezi dvě těsta nám díky pečení změní svou konzistenci a chuť na skvělý jablečný dezert s rosolovou jablečnou náplní.
Jablka, která mají obdivuhodnou schopnost regulovat chod mnoho našich tělesných orgánů. Konzumace jablek posiluje náš imunitní systém, cévy, srdce a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Nejbohatším zdrojem všech vitamínů a minerálů, které nám jablka dopřávají je ukryt především ve slupce.
"Koláč plný jablek pro každou příležitost"
Seznam ingrediencí
Na těsto
330 g hladké špaldové mouky
70 g kokosové mouky
250 g vegan margarín
60 g třtinového cukru
15 g mletého lnu
1 ks banánu
špetka soli
2 PL vody
Na náplň
7 ks jablek
1 ks vanilkového pudinku (40 g)
1 ČL citrónové šťávy
50 g třtinového cukru
Postup
Do mísy si dáme postupně ingredience na těsto. Špaldovou mouku, kokosovou mouku, třtinový cukr, sůl, mletý len a promícháme. Přidáme měkký margarín, vodu a vidličkou rozmačkaný banán.
Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na chvíli do lednice odpočinout.
Zatím si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme a nastrouháme na slabé plátky. Přidáme vanilkový pudink, citrónovou šťávu, třtinový cukr a promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů C.
Těsto rozdělíme na dvě části. První polovinu těsta vyválíme na moukou vysypaném válu na slabou placku cca 30 x 20 cm (podle velikosti plechu). Opatrně přendáme na plech a necháme malé okraje.
Na těsto dáme připravenou jablečnou náplň v stejnoměrné vrstvě.
Z druhé poloviny těsta vyválíme stejnou placku, kterou položíme na jablečnou náplň. Lehce pomačkáme okraje. Vidličkou na povrchu placky několikrát propíchneme a těsto potřeme kokosovým olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 45 minut. Koláč posypeme moučkovým cukrem nebo postříkáme čokoládovou polevou.
Comments