CIZRNOVÉ PALAČINKY
- Simply Vegan
- 5. 1. 2023
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 6. 1. 2023
„Chutné cizrnové palačinky plné zeleniny, jako lehký oběd nebo slaný dezert ?“ Obě varianty si můžeme dopřát. Jejich příprava je snadná a plná vlastní fantazie.

Cizrna je luštěnina s vynikajícím zdrojem rostlinné bílkoviny, vlákniny, sacharidů, vitamínu skupiny B a minerálních látek. Výživově je základem mnoha diet. Cizrna též obsahuje rostlinný sterol zvaný sitosterol, který je strukturálně podobný zdravému cholesterolu v těle. Pyšní se také nízkým glykemickým indexem, proto je vhodná ke konzumaci pro lidi s diabetem 2.typu.
" Cizrnové palačinky s kurkumou plné zeleniny "
Seznam ingrediencí
Počt porcí : 4 ks palačinek
100 g cizrnové mouky
1 ČL mleté kurkumy
2 ČL lahůdkového droždí
1/2 ČL mletého kmínu (pro výraznější chuť můžete použít římský kmín)
200 ml vlažné vody
1PL olivového oleje
sůl
2 PL slunečnicového oleje na smažení
2 PL sojanézy na potření palačinky
Čerstvou zeleninu, kterou máme rádi na naplnění palačinky
Postup
Do misky dáme cizrnovou mouku, lahůdkové droždí, mletý kmín, kurkumu a sůl. Vše důkladně promícháme.
Přidáme vlažnou vodu, olivový olej a metličkou promícháváme. Dochutíme dle potřeby a mícháme tak dlouho, až je hmota hladká a má hořčicovou konzistenci.
Misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Připravíme si pánev, kterou potřeme olejem a necháme rozpálit na prudkém ohni.
Malou naběračkou nalijeme palačinkové těsto do rozpálené pánve a krouživým pohybem pánve necháme těsto rozlít po celém obvodu (použila jsem pánev o průměru 15 cm). Palačinku smažíme po obou stranách dozlatova.
Palačinky necháme lehce vychladnout. Potřeme sojanézou, přidáme nakrájenou zeleninu a můžeme podávat.
Suché cizrnové palačinky bez drezinku a zeleniny jsou také velice chutné a lehce stravitelné.

Comments