Slepované linecké cukroví, které patří k nejoblíbenějšímu tradičnímu vánočnímu cukroví. Jeho jemná chuť , která v nás probudí příjemnou vánoční atmosféru a pocit štěstí.
Nejen čokoláda, ale i chuť a vůně vánočního cukroví působí jako stimulant a probouzeč. Neodolatelná vůně vyvolává v centru mozku pocit štěstí a radosti.Linecké sladké kousky, které si můžeme dopřát nejen o Vánocích.
" Jemné slepované linecké hvězdičky "
Seznam ingrediencí
Počet hvězdiček : 24 kusů
200 g hladké špaldové mouky
130 g veganského másla
2 PL mletého lněného semínka
10 g třtinového cukru
ovocný džem na slepování
100 g vegan čokolády na zdobení
1 PL moučkového cukru na posyp
Postup
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
V míse smícháme mouku, mletý len, třtinový cukr. Přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Těsto dáme do lednice (nejlépe necháme v lednici do druhého dne).
Na pomoučněném válu z těsta vyválíme placku vysokou 3-5 mm. Vykrajovátkem (já jsem si vybrala hvězdičky) vykrajujeme tvary, které dáme na plech s pečícím papírem.
Troubu si předehřejeme na 160° C.
Cukroví pečeme 15-20 minut, mělo by mít lehce zlatavou barvu.
Vychlazené cukroví slepujeme džemem a zdobíme čokoládou dle vlastní fantazie, nebo posypeme moučkovým cukrem.
ความคิดเห็น