" Křupavé slzovkové placičky se zeleninou, které v sobě skrývají důležité sacharidy, bílkoviny a tuky. Skvělá inspirace pro lehce stravitelný, sytý oběd. "
Slzovka obecná je tou zázračnou bezlepkovou obilovinou, která blahodárně působí na naši slezinu. Je vinikajícím přírodním zdrojem minerálních látek a vitamínů. Její pravidelná konzumace zbavuje naše tělo toxínů, zánětů a kožních onemocnění. Slzovka je chutnou potravinou, kterou můžeme připravit ve sladkých i slaných variantách.
" Křupavé slzovkové placičky "
Seznam ingrediencí
Počet porcí : 3 porce
90 g slzovky (Jobovy slzy)
90 g čočky
190 g cukety
1 ks cibule
2 ks mrkve (180 g)
2 stroužky česneku
20 g mletého lnu (20 g)
50 g strouhaného sýra
3 PL nori vloček
sůl
pepř
kukuřičnou srouhanku na obalení
Postup
Čočku necháme namočenou 2 hodiny ve vodě. Poté propláchneme a vaříme v čisté vodě doměka.
Slzovku namočíme na půl hodiny, propláchneme a vaříme ve vodě hodinu.
Z uvařené čočky a slzovky vylijeme přebytečnou vodu. V míse rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubou kaši.
Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, česnek, mletý len, strouhaný sýr, nori vločky a na drobno nakrájenou cibuli.
Cuketu nastrouháme nahrubo, vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme sůl a pepř. Promícháme a připravené těsto necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Lžící tvoříme placičky vysoké 2 cm, které obalíme v kukuřičné strouhance.
Obalené placičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme 30 minut při teplotě 200°C. Po 15 minutách však placičky otočíme, aby byly křupavé po obou stranách.
Comments