top of page

TOFU KULIČKY

Aktualizováno: 11. 7.

„Tofu natural je na první pohled pro mnohé z nás jen bílá hmota. Slisovaná kostka bez chuti. Víme jen, že jeho obsah důležitých látek pro naše zdraví, je bohatý. Velkou výhodou tofu ale je, že dokáže díky použitým bylinkám či koření výrazně měnit svou chuť. Tofu můžeme připravovat na mnoho způsobů. Restovat, obalovat, grilovat, zapékat nebo upravovat jiným způsobem. Tofu kuličky obalené v tomatu, jsou krásně křupavé a uvnitř krásně šťavnaté. “

Tofu je dobrým zdrojem rostlinné bílkoviny. Pro nejedlíky masa, je zdrojem vápníku, manganu, selenu a mědi. Velké množství omega 3 mastných kyselin, železa, hořčíku, zinku a vitamínu B1. Sójová bílkovina je považována za alternativu živočišné bílkoviny nejen pro vegany a vegetariány

" Tofu kuličky "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 18 kuliček


Na těsto

  • 200 g tofu natural

  • 200 g tofu uzené

  • 1/2 ks žluté cibule

  • 20 g kukuřičné mouky

  • 20 g kukuřičné strouhanky

  • 1 PL sójové omáčky

  • bylinky a koření (pažitka, tymián, římský kmín)


Na obalení

  • 2 PL rajčatového protlaku

  • 1 PL sójové omáčky

  • 4 PL olivového oleje

  • 1 ČL mleté červené papriky

  • 1/4 ČL mletého římského kmínu

  • 1/2 ČL javorového sirupu


Postup


  1. Tofu opláchneme pod vodou a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na menší kousky a dáme do vyšší nádoby. Přidáme sójovou omáčku a tyčovým mixérem rozmixujeme na hustou hmotu.

  2. Přidáme bylinky, koření, kukuřičnou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vypracujeme kompaktní těsto.

  3. Z těsta tvoříme malé kuličky (o průměru cca 3 cm).

  4. Do misky si dáme rajčatový protlak, olivový olej, červenou papriku, sójovou omáčku, javorový sirup a římský kmín. Promícháme a máme připravenou tomatovou směs na obalení tofu kuliček.

  5. Troubu předehřejeme na 200°C.

  6. Připravené tofu kuličky obalujeme v tomatové omáčce a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Pečeme 20 minut / 200°C.


20 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page