„Zeleninové pomazánky se hodí pro každou příležitost. Jsou zdravé pro děti i dospělé. Lehkost a chuť připravené pomazánky podpoříme přidanými bylinkami či kořením. Ředkvičková pomazánka má nasládlou až mírně štiplavou chuť díky obsaženým hořčičným silicím, které se uvolňují. “
Ředkvičky jsou zeleninou, která nám přináší mnoho benefitů. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Konzumace ředkviček podporuje trávení, zlepšuje činnost žaludku i střev. Hubí viry, plísně, bakterie a to nejen ve střevech, ale i v krku a dýchacím ústrojí. Celkově látky obsažené vředkvičkách zamezují hnilobným procesům v těle. Kromě trávení čistí ledviny, játra a žlučník.
" Ředkvičková pomazánka "
Seznam ingrediencí
250 g očištěných ředkviček
2 ks avokáda
50 g baby špenátu
50 g sojanézy
50 g mletých slunečnicových semínek
čerstvý koriandr
2 ČL černého sezamu
1 PL citrónové šťávy
sůl, pepř dle chuti
Postup
Očištěné ředkvičky nastrouháme na struhadle nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Do mixéru dáme baby špenát, avokáda, sojanézu, mletá slunečnicová semínka, citrónovou šťávu a mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.
Krém přidáme do mísy k nastrouhaným ředkvičkám. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Přisypeme nasekaný koriandr a důkladně promícháme. Pokud je pomazánka příliš řídká, přidáme mletá slunečnicová semínka.
Comments