top of page

ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

„Zeleninové pomazánky se hodí pro každou příležitost. Jsou zdravé pro děti i dospělé. Lehkost a chuť připravené pomazánky podpoříme přidanými bylinkami či kořením. Ředkvičková pomazánka má nasládlou až mírně štiplavou chuť díky obsaženým hořčičným silicím, které se uvolňují. “

Ředkvičky jsou zeleninou, která nám přináší mnoho benefitů. Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Konzumace ředkviček podporuje trávení, zlepšuje činnost žaludku i střev. Hubí viry, plísně, bakterie a to nejen ve střevech, ale i v krku a dýchacím ústrojí. Celkově látky obsažené vředkvičkách zamezují hnilobným procesům v těle. Kromě trávení čistí ledviny, játra a žlučník.

" Ředkvičková pomazánka "

Seznam ingrediencí


  • 250 g očištěných ředkviček

  • 2 ks avokáda

  • 50 g baby špenátu

  • 50 g sojanézy

  • 50 g mletých slunečnicových semínek

  • čerstvý koriandr

  • 2 ČL černého sezamu

  • 1 PL citrónové šťávy

  • sůl, pepř dle chuti


Postup


  1. Očištěné ředkvičky nastrouháme na struhadle nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  2. Do mixéru dáme baby špenát, avokáda, sojanézu, mletá slunečnicová semínka, citrónovou šťávu a mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.

  3. Krém přidáme do mísy k nastrouhaným ředkvičkám. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Přisypeme nasekaný koriandr a důkladně promícháme. Pokud je pomazánka příliš řídká, přidáme mletá slunečnicová semínka.



7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page