top of page

BORŮVKOVÉ RAW ŘEZY

„Dokonalé borůvkové řezy, které vrstvením jednotlivých ingrediencí nabízejí tři odlišné chutě. Křupavé ořechy, které jsou zabaleny do sladkých datlí. Hladká, krémová vrstva kešu připomínající cheesecake a konečně svěží ovocná chuť borůvek. Raw dezert plný čistých chutí z přírodních surovin.“

Borůvky, patří mezi ovoce, které je velice chutné s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Pyšní se vysokým obsahem antioxidantů, které chrání naše tělní buňky před poškozením volnými radikály. Mohou snižovat riziko vzniku chronických onemocnění. Konzumace borůvek může zlepšit funkci a paměť mozku, srdce, zraku, imunitního systému.


" Borůvkové raw řezy"


Seznam ingrediencí

Počet porcí: 15 kusů

Pekáč: 24 x 18 cm


Korpus

  • 100 g lískových ořechů

  • 150 g pekanových ořechů

  • 150 g datlové pasty

  • 20 ml rozehřátého kokosového oleje

Kešu krém

  • 250 g kešu natural

  • 200 ml rozehřátého kokosového oleje

  • 40 ml citrónové šťávy

  • špetka soli

  • 60 ml javorového sirupu

  • 20 g kokosové mouky

Borůvková náplň

  • 420 g čerstvých borůvek

  • 50 g chia semínek

  • 60 ml javorového sirupu

  • 180 ml rozehřátého kokosového oleje


Postup


  1. Kešu ořechy necháme nejlépe přes noc namočené ve vodě, abychom získaly hladký kešu krém.

  2. Na přípravu korpusu použijeme rozdrcené lískové a pekanové ořechy, které rozdrtíme postupně a dáme do mísy.

  3. Přidáme datlovou pastu, rozehřátý kokosový olej a rukou hněteme a protlačujeme mezi prsty, dokud nám nevznikne kompaktní těsto.

  4. Připravené těsto na korpus vymačkáme v souvislé vrstvě (cca 1 cm) do připraveného pekáče a dáme do ledničky.

  5. Kešu krém připravujeme v mixéru, kam dáme propláchnuté kešu ořechy, citrónovou šťávu, špetku soli, kokosovou mouku, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a mixujeme při vysokých otáčkách do hladkého krému. Krém nalijeme na korpus a tím vytvoříme hladkou vrstvu kešu krému. Opět dáme pekáč do ledničky.

  6. Do mixéru dáme borůvky, javorový sirup, chia semínka, rozehřátý kokosový olej a mixujeme při vysokých otáčkách borůvkovou náplň dohladka.

  7. Borůvkovou náplň nalijeme na kešu krém a uhladíme. Borůvkový koláč můžeme posypat kokosem, nebo čerstvými borůvkami.

  8. Dáme do lednice ztuhnout. Borůvkové řezy skladujeme v chladu.


3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page