„Dokonalé borůvkové řezy, které vrstvením jednotlivých ingrediencí nabízejí tři odlišné chutě. Křupavé ořechy, které jsou zabaleny do sladkých datlí. Hladká, krémová vrstva kešu připomínající cheesecake a konečně svěží ovocná chuť borůvek. Raw dezert plný čistých chutí z přírodních surovin.“
Borůvky, patří mezi ovoce, které je velice chutné s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Pyšní se vysokým obsahem antioxidantů, které chrání naše tělní buňky před poškozením volnými radikály. Mohou snižovat riziko vzniku chronických onemocnění. Konzumace borůvek může zlepšit funkci a paměť mozku, srdce, zraku, imunitního systému.
" Borůvkové raw řezy"
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 15 kusů
Pekáč: 24 x 18 cm
Korpus
100 g lískových ořechů
150 g pekanových ořechů
150 g datlové pasty
20 ml rozehřátého kokosového oleje
Kešu krém
250 g kešu natural
200 ml rozehřátého kokosového oleje
40 ml citrónové šťávy
špetka soli
60 ml javorového sirupu
20 g kokosové mouky
Borůvková náplň
420 g čerstvých borůvek
50 g chia semínek
60 ml javorového sirupu
180 ml rozehřátého kokosového oleje
Postup
Kešu ořechy necháme nejlépe přes noc namočené ve vodě, abychom získaly hladký kešu krém.
Na přípravu korpusu použijeme rozdrcené lískové a pekanové ořechy, které rozdrtíme postupně a dáme do mísy.
Přidáme datlovou pastu, rozehřátý kokosový olej a rukou hněteme a protlačujeme mezi prsty, dokud nám nevznikne kompaktní těsto.
Připravené těsto na korpus vymačkáme v souvislé vrstvě (cca 1 cm) do připraveného pekáče a dáme do ledničky.
Kešu krém připravujeme v mixéru, kam dáme propláchnuté kešu ořechy, citrónovou šťávu, špetku soli, kokosovou mouku, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a mixujeme při vysokých otáčkách do hladkého krému. Krém nalijeme na korpus a tím vytvoříme hladkou vrstvu kešu krému. Opět dáme pekáč do ledničky.
Do mixéru dáme borůvky, javorový sirup, chia semínka, rozehřátý kokosový olej a mixujeme při vysokých otáčkách borůvkovou náplň dohladka.
Borůvkovou náplň nalijeme na kešu krém a uhladíme. Borůvkový koláč můžeme posypat kokosem, nebo čerstvými borůvkami.
Dáme do lednice ztuhnout. Borůvkové řezy skladujeme v chladu.
Comments