„Cuketofu, je pomazánka připravená z ingrediencí bohatých na specifické chutě, které jsou jednotlivě vrstvené. Výsledkem je krémová, kreativní pomazánka bohatých chutí, pro každou příležitost.“
Černá sůl neboli kala namak je druh vulkanické soli, která má charakteristickou sírovou vůni a chuť, která připomíná vajíčka. Černá sůl, není jen kulinářskou pochoutkou v kuchyni, ale je i dobrým doplňkem stravy s řadou přínosů pro naše zdraví.
" Pomazánka CUKETOFU "
Seznam ingrediencí
210 g tofu natural (1 kostka)
20 g Dijonské hořčice
10 g lahůdkového droždí
100 g sojanézy
1/4 ČL mleté kurkumy
černá sůl
200 g zelené cukety
Postup
Tofu vysušíme v papírové utěrce od přebytečné vody. Nakrájíme na menší kusy a dáme do vyšší nádoby.
Přidáme dijónskou hořčici, lahůdkové droždí, sojanézu, mletou kurkumu, černou sůl a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
Cuketu nastrouháme nahrubo, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k pomazánce. Promícháme, aby se nám všechny ingredience důkladně spojili.
Takto, snadno připravenou, kreativní pomazánku CUKETOFU podáváme na pečivu, toustech nebo s krekry. Obohatit, ji můžeme přidanou zeleninou, semínky, klíčky či ořechy.
Comments