„V zimních měsících je Řapíková vitalita tou nejlepší volbou. Bohatá a sytá na vše, co naše tělo potřebuje. Harmonicky příjemný dojem tepla, vůně a jemné kořeněnosti, aniž by některá ingredience dominovala.“
Řapíkatý celer je zeleninou, bohatou na vitamíny, minerály a antioxidanty. Podporuje správné trávení a detoxikuje organismu. Nízký obsah sodíku z něj činí ideální potravinu pro podporu zdravého krevního tlaku. Obsahuje sloučeniny, které mají silné protizánětlivé účinky (apigenin a luteolin).
" Řapíkatá vitalita v misce "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4 misky
400 g řapíkatého celeru
100 g mrkve (1ks větší mrkve)
1 ks žluté cibule
2 PL slunečnicového oleje
1 ks brambory
1/4 ČL římského kmínu
1 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
2 cm čerstvého zázvoru
muškátový oříšek
libeček
200 ml smetany (15% Vegan Rama krém na vaření)
2 PL sójové omáčky
Postup
Do vyššího hrnce dáme slunečnicový olej, na kostičky nakrájenou cibuli a římský kmín. Cibuli restujeme do sklovata, římský kmín nám uvolní své aroma.
Přidáme vodu a zeleninový bujón.
Mrkev a bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do polévky.
Řapíkatý celer očistíme (mladé stvoly opláchneme, tvrdé stvoly na povrchu oloupeme škrabkou na brambory) a nakrájíme na menší válečky.
Přidáme zázvor, muškátový oříšek a vaříme zeleninu doměkka.
K uvařené zelenině přidáme libeček, sójovou omáčku a krátce povaříme.
Poslední přilijeme smetanu a necháme projít varem. Vypneme plamen.
Tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Pokud je krém příliš hustý přidáme vodu.
Commentaires