top of page

ŘAPÍKATÁ VITALITA V MISCE

„V zimních měsících je Řapíková vitalita tou nejlepší volbou. Bohatá a sytá na vše, co naše tělo potřebuje. Harmonicky příjemný dojem tepla, vůně a jemné kořeněnosti, aniž by některá ingredience dominovala.“

Řapíkatý celer je zeleninou, bohatou na vitamíny, minerály a antioxidanty. Podporuje správné trávení a detoxikuje organismu. Nízký obsah sodíku z něj činí ideální potravinu pro podporu zdravého krevního tlaku. Obsahuje sloučeniny, které mají silné protizánětlivé účinky (apigenin a luteolin).

" Řapíkatá vitalita v misce "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 4 misky


  • 400 g řapíkatého celeru

  • 100 g mrkve (1ks větší mrkve)

  • 1 ks žluté cibule

  • 2 PL slunečnicového oleje

  • 1 ks brambory

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 1 l vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 2 cm čerstvého zázvoru

  • muškátový oříšek

  • libeček

  • 200 ml smetany (15% Vegan Rama krém na vaření)

  • 2 PL sójové omáčky


Postup


  1. Do vyššího hrnce dáme slunečnicový olej, na kostičky nakrájenou cibuli a římský kmín. Cibuli restujeme do sklovata, římský kmín nám uvolní své aroma.

  2. Přidáme vodu a zeleninový bujón.

  3. Mrkev a bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do polévky.

  4. Řapíkatý celer očistíme (mladé stvoly opláchneme, tvrdé stvoly na povrchu oloupeme škrabkou na brambory) a nakrájíme na menší válečky.

  5. Přidáme zázvor, muškátový oříšek a vaříme zeleninu doměkka.

  6. K uvařené zelenině přidáme libeček, sójovou omáčku a krátce povaříme.

  7. Poslední přilijeme smetanu a necháme projít varem. Vypneme plamen.

  8. Tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Pokud je krém příliš hustý přidáme vodu.



4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page