top of page

TOFU S PRAŽENÝMI KEŠU OŘECHY V SÓJOVÉM ZÁVOJI

„Pokrm plný kontrastů-sladké, kyselé, ořechové, a mírně hořké chutě se dokonale prolínají. Zatímco různorodost jednotlivých textur-měkkého tofu, křupavé zeleniny a ořechů vytvářejí dynamický zážitek.“

Pak choi, známý také jako druh čínského zelí se šťavnatými, křupavými listy má vysoký obsah vitamínu C, který posiluje imunitu. Vitamín A, který podporuje zdravé oči a pokožku. Vysoký obsah vitamínu K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a pevnost kostí. Zařazením Pak choi salátu do svých zeleninových pokrmů, podpoříme zdravý životní styl.

" Tofu s praženými kešu ořechy v sójovém závoji "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 2 porce


  • 100 g natural kešu ořechů

  • 200 g bílého tofu

  • 2 PL olivového oleje

  • 1/2 ks cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1/4 ČL římského kmínu

  • 1 ks (80 g) mrkve

  • 1/2 ks (80 g) červené papriky

  • 1 ks salátu Pak choi

Na zálivku

  • 15 ml olivového oleje

  • 15 ml vody

  • 15 ml sójové omáčky

  • 1/2 ČL sušeného česneku

  • 2 ČL třtinového cukru

  • barevný pepř



Postup


  1. Kešu ořechy zprudka opražíme v suché pánvi (bez oleje) dozlatova a dáme na stranu.

  2. Tofu vysušíme v papírové utěrce a nakrájíme na kostky. V suché pánvi zprudka restujeme, aby se nám tofu nepřilepilo. Dozlatova orestované tofu přidáme k upraženým kešu ořechům.

  3. Připravíme si zálivku z olivového oleje, vody, sójové omáčky, sušeného česneku, třtinového cukru a pepře. Metličkou důkladně promícháme.

  4. Do čisté pánve dáme olivový olej na měsíčky nakrájenou cibuli, římský kmín, rozkrájený česnek a restujeme cibuli do sklovata.

  5. Přidáme nakrájenou mrkev, papriku a krátce orestujeme.

  6. Přidáme zálivku, pak choi salát nakrájený na menší kusy a krátce orestujeme. Šťavnatý salát Pak choi necháme restováním lehce povadnout.

  7. Přidáme kešu ořechy, tofu, promícháme a podáváme s rýží, nebo jen tak.



1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page