„Pokrm plný kontrastů-sladké, kyselé, ořechové, a mírně hořké chutě se dokonale prolínají. Zatímco různorodost jednotlivých textur-měkkého tofu, křupavé zeleniny a ořechů vytvářejí dynamický zážitek.“
Pak choi, známý také jako druh čínského zelí se šťavnatými, křupavými listy má vysoký obsah vitamínu C, který posiluje imunitu. Vitamín A, který podporuje zdravé oči a pokožku. Vysoký obsah vitamínu K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve a pevnost kostí. Zařazením Pak choi salátu do svých zeleninových pokrmů, podpoříme zdravý životní styl.
" Tofu s praženými kešu ořechy v sójovém závoji "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 2 porce
100 g natural kešu ořechů
200 g bílého tofu
2 PL olivového oleje
1/2 ks cibule
3 stroužky česneku
1/4 ČL římského kmínu
1 ks (80 g) mrkve
1/2 ks (80 g) červené papriky
1 ks salátu Pak choi
Na zálivku
15 ml olivového oleje
15 ml vody
15 ml sójové omáčky
1/2 ČL sušeného česneku
2 ČL třtinového cukru
barevný pepř
Postup
Kešu ořechy zprudka opražíme v suché pánvi (bez oleje) dozlatova a dáme na stranu.
Tofu vysušíme v papírové utěrce a nakrájíme na kostky. V suché pánvi zprudka restujeme, aby se nám tofu nepřilepilo. Dozlatova orestované tofu přidáme k upraženým kešu ořechům.
Připravíme si zálivku z olivového oleje, vody, sójové omáčky, sušeného česneku, třtinového cukru a pepře. Metličkou důkladně promícháme.
Do čisté pánve dáme olivový olej na měsíčky nakrájenou cibuli, římský kmín, rozkrájený česnek a restujeme cibuli do sklovata.
Přidáme nakrájenou mrkev, papriku a krátce orestujeme.
Přidáme zálivku, pak choi salát nakrájený na menší kusy a krátce orestujeme. Šťavnatý salát Pak choi necháme restováním lehce povadnout.
Přidáme kešu ořechy, tofu, promícháme a podáváme s rýží, nebo jen tak.
Comments