„Muffiny, jako skvělá volba k odpolední kávě, čaji, nebo jako vydatná svačinka. Lahodné arašídové muffiny, které si nesou výraznou oříškovou chuť. Vláčné, syté těsto s křupavými kousky arašídů a sladkými čokoládovými lentilkami.“
Arašídové ořechy jsou velmi výživné a nabízejí široké spektrum zdravotních účinků. Pro vysoký obsah tuku a bílkovin jsou dobrým zdrojem energie pro aktivní jedince. Mají nízký glykemický index, což pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Obsahují zdravé tuky. Konzumace arašídů by však měla být s mírou, ideálně nesolené v přirozené formě.
" Arašídové muffiny "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 12 muffinů
260 g hladké celozrnné špaldové mouky
150 g třtinového cukru
12 g kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
5 g kakaa
70 g drcených arašídů
20 g čokoládových lentilek
300 ml ovesného mléka
80 g slunečnicového oleje
1 ks banánu
70 g arašídového másla
Náplň
100 g arašídového másla
20 g javorového sirupu
15 g rozehřátého kakaového másla (nebo kokosového oleje)
Postup
Do mísy dáme špaldovou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, sůl, kakao, drcené arašídy, čokoládové lentilky a důkladně promícháme.
V mixéru rozmixujeme banán, arašídové máslo, slunečnicový olej a mléko na hladký řídký krém, který přidáme do mísy k suchým ingrediencím. Vše důkladně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Do vyšší nádoby dáme ingredience na krém-arašídové máslo, javorový sirup, rozehřáté kakaové máslo a tyčovým mixérem vyšleháme.
Připravíme si silikonové formičky na muffiny, které naplníme do poloviny těstem.
Lžičkou přidáme do každé muffiny krém a formičky doplníme po okraj těstem.
Posypeme drcenými arašídy a dáme do předehřáté trouby péct.
Pečeme 25 minut/180°C.
Upečené muffiny necháme lehce vychladnout a pak opatrně vyndáme na síto, aby se nám nepotily.
Kommentare