top of page

ARAŠÍDOVÉ MUFFINY

„Muffiny, jako skvělá volba k odpolední kávě, čaji, nebo jako vydatná svačinka. Lahodné arašídové muffiny, které si nesou výraznou oříškovou chuť. Vláčné, syté těsto s křupavými kousky arašídů a sladkými čokoládovými lentilkami.“

Arašídové ořechy jsou velmi výživné a nabízejí široké spektrum zdravotních účinků. Pro vysoký obsah tuku a bílkovin jsou dobrým zdrojem energie pro aktivní jedince. Mají nízký glykemický index, což pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Obsahují zdravé tuky. Konzumace arašídů by však měla být s mírou, ideálně nesolené v přirozené formě.

" Arašídové muffiny "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 12 muffinů


  • 260 g hladké celozrnné špaldové mouky

  • 150 g třtinového cukru

  • 12 g kypřícího prášku do pečiva

  • špetka soli

  • 5 g kakaa

  • 70 g drcených arašídů

  • 20 g čokoládových lentilek

  • 300 ml ovesného mléka

  • 80 g slunečnicového oleje

  • 1 ks banánu

  • 70 g arašídového másla

Náplň

  • 100 g arašídového másla

  • 20 g javorového sirupu

  • 15 g rozehřátého kakaového másla (nebo kokosového oleje)


Postup


  1. Do mísy dáme špaldovou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, sůl, kakao, drcené arašídy, čokoládové lentilky a důkladně promícháme.

  2. V mixéru rozmixujeme banán, arašídové máslo, slunečnicový olej a mléko na hladký řídký krém, který přidáme do mísy k suchým ingrediencím. Vše důkladně promícháme.

  3. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  4. Do vyšší nádoby dáme ingredience na krém-arašídové máslo, javorový sirup, rozehřáté kakaové máslo a tyčovým mixérem vyšleháme.

  5. Připravíme si silikonové formičky na muffiny, které naplníme do poloviny těstem.

  6. Lžičkou přidáme do každé muffiny krém a formičky doplníme po okraj těstem.

  7. Posypeme drcenými arašídy a dáme do předehřáté trouby péct.

  8. Pečeme 25 minut/180°C.

  9. Upečené muffiny necháme lehce vychladnout a pak opatrně vyndáme na síto, aby se nám nepotily.




0 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page