top of page

RAW BONBONY

„Každá vrstva těchto raw bonbonů přináší našim chuťovým buňkám jiný zážitek, ale dohromady tvoří dokonale vyvážený bonbon. Jemně křupavý, sladký, lehce slaný s intenzivní chutí čokolády. Raw pekanové bonbony s karamelem a čokoládou jsou dokonalým dezertem.“

Datle jsou přirozeným zdrojem energie díky bohatému obsahu přírodních cukrů (fruktózy a glukózy), které dodají rychlou energii. Datle jsou ideální volbou pro zdravé mlsání, skvělé sladidlo do raw dezertů. Obsahují důležité živiny. Vitamíny skupiny B-podporují nervový systém a metabolismus. Minerální látky (draslík, hořčík, železo).

" Raw bonbony "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 36 bonbónů


Spodní vrstva

  • 130 g pekanových ořechů

  • 15 g kakaa

  • 180 g datlové pasty

  • 10 ml rozehřátého kokosového oleje

Střední karamelová vrstva

  • 120 g datlové pasty

  • 25 g rozehřátého kokosového oleje

  • 30 g teplé vody

  • špetka soli

  • pár kapek vanilkového extraktu

Horní vrstva čokoládové polevy

  • 40 g rozehřátého kokosového oleje

  • 8 g kakaového másla

  • 30 g kakaa

  • 40 g javorového sirupu

  • 30 ml vody

    polévkovou lžíci drcených pekanových ořechů na posyp

  • formu 20 x 15 cm


Postup


  1. Do mísy dáme ingredience na spodní vrstvu. Rozmixované pekanové ořechy, kakao, na kousky nakrájenou datlovou pastu a kokosový olej rozehřátý na vodní lázni. Hněteme do vytvoření kompaktního těsta.

  2. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní natlačíme v souvislé vrstvě (cca 1 cm).

  3. Střední karamelovou vrstvu připravíme v mixéru. Rozmixujeme datlovou pastu, kokosový olej, špetku soli, vanilkový extrakt a teplou vodu rozmixujeme na krém.

  4. Karamelový krém rozetřeme na spodní pekanovou vrstvu a dáme na 20 minut do lednice.

  5. Čokoládovou polevu připravíme na vodní lázni, aby příprava polevy byla šetrná a nepřesáhla teplotu vyšší než 42°C.

  6. Nejprve rozehřejeme kokosový olej a přidáme kousky kakaového másla, když je vše rozpuštěné, přidáme kakao javorový sirup a metličkou promícháme. Přidáme teplou vodu a vymícháme na hladkou polevu. Pokud se nám během přípravy polevy vytvořily hrudky, přidáním teplé vody a vymícháním se suroviny propojí a vytvoří se krásně hladká poleva. Polevu vylijeme na karamelovou vrstvu, posypeme drcenými pekanovými ořechy a dáme do lednice cca na hodinu.

  7. Placku vyjmeme z formy na pečícím papíru a ostrým nožem rozkrájíme na bonbony 3x3 cm.



留言


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page