„Každá vrstva těchto raw bonbonů přináší našim chuťovým buňkám jiný zážitek, ale dohromady tvoří dokonale vyvážený bonbon. Jemně křupavý, sladký, lehce slaný s intenzivní chutí čokolády. Raw pekanové bonbony s karamelem a čokoládou jsou dokonalým dezertem.“

Datle jsou přirozeným zdrojem energie díky bohatému obsahu přírodních cukrů (fruktózy a glukózy), které dodají rychlou energii. Datle jsou ideální volbou pro zdravé mlsání, skvělé sladidlo do raw dezertů. Obsahují důležité živiny. Vitamíny skupiny B-podporují nervový systém a metabolismus. Minerální látky (draslík, hořčík, železo).
" Raw bonbony "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 36 bonbónů
Spodní vrstva
130 g pekanových ořechů
15 g kakaa
180 g datlové pasty
10 ml rozehřátého kokosového oleje
Střední karamelová vrstva
120 g datlové pasty
25 g rozehřátého kokosového oleje
30 g teplé vody
špetka soli
pár kapek vanilkového extraktu
Horní vrstva čokoládové polevy
40 g rozehřátého kokosového oleje
8 g kakaového másla
30 g kakaa
40 g javorového sirupu
30 ml vody
polévkovou lžíci drcených pekanových ořechů na posyp
formu 20 x 15 cm
Postup
Do mísy dáme ingredience na spodní vrstvu. Rozmixované pekanové ořechy, kakao, na kousky nakrájenou datlovou pastu a kokosový olej rozehřátý na vodní lázni. Hněteme do vytvoření kompaktního těsta.
Formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní natlačíme v souvislé vrstvě (cca 1 cm).
Střední karamelovou vrstvu připravíme v mixéru. Rozmixujeme datlovou pastu, kokosový olej, špetku soli, vanilkový extrakt a teplou vodu rozmixujeme na krém.
Karamelový krém rozetřeme na spodní pekanovou vrstvu a dáme na 20 minut do lednice.
Čokoládovou polevu připravíme na vodní lázni, aby příprava polevy byla šetrná a nepřesáhla teplotu vyšší než 42°C.
Nejprve rozehřejeme kokosový olej a přidáme kousky kakaového másla, když je vše rozpuštěné, přidáme kakao javorový sirup a metličkou promícháme. Přidáme teplou vodu a vymícháme na hladkou polevu. Pokud se nám během přípravy polevy vytvořily hrudky, přidáním teplé vody a vymícháním se suroviny propojí a vytvoří se krásně hladká poleva. Polevu vylijeme na karamelovou vrstvu, posypeme drcenými pekanovými ořechy a dáme do lednice cca na hodinu.
Placku vyjmeme z formy na pečícím papíru a ostrým nožem rozkrájíme na bonbony 3x3 cm.

留言