„Na první dojem ucítíme na jazyku krémovost avokáda a kokosového mléka, které společně vytvářejí hebkou texturu a jemně nasládlou chuť. Pistácie přidají jemnou oříškovou chuť, která se prolíná se sladkostí javorového sirupu. Nakonec limetková šťáva svou svěžestí a šťavnatou kyselostí zvýrazní všechny chutě. “

Pistácie mají spoustu zdravotních benefitů a jsou skvělým doplňkem vyvážené stravy. Obsahují bílkoviny, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny zvyšují pocit sytosti, což může pomoci při hubnutí nebo udržení zdravé váhy.
" Pistáciový krém s avokádem "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 4
300 g zralá avokáda (2 ks)
100 g pistácií (loupaná, nesolená)
20 g baby špenátu (hrst)
40 g javorového sirupu (2-3 PL)
50 g kokosového mléka (2PL)
1 ks limetky
10 g vody (1 PL)
pár zrníček soli
35 g drcených pistácií na ozdobu
Postup
Do mixéru dáme dužinu avokáda, pistácie, baby špenát, kokosové mléko, javorový sirup, limetkovou šťávu, vodu, sůl a mixujeme při vysokých otáčkách na hladký krém.
Pro výraznější chuť můžeme přidat limetkovou šťávu a javorový sirup.
Připravíme si skleničky, do kterých krém stejnoměrně přendáme, posypeme drcenými pistáciemi a skleničky uzavřeme. Krém skladujeme v lednici.

Comments