Víte, že paprika je výborným zdrojem vitamínu C, A, B a E.
S důležitým obsahem minerálních látek. Najdete v ní draslík, hořčík, železo, zinek a jód. Díky obsahu karotenu zpomaluje proces stárnutí, podporuje zrakovou ostrost a pomáhá chránit kůži.
Seitan neboli pšeničné maso je velice dobrým zdrojem rostlinné bílkoviny, které je snadno stravitelné (připravuje se vyplavováním škrobu), jedná o čistý pšeničný lepek.
Seznam ingrediencí
150 g seitanu
1 ks mrkev
1 ks zelená paprika
1 ks červená cibule
2 PL slunečnicového oleje
½ ks kedlubna
1 str česneku
Zeleninová vegeta
Kurkuma, pepř
Postup
1. Na oleji orestujeme cibuli, kterou nakrájíme na proužky.
2. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na požadovaný tvar.
3. Přidáme kurkumu, česnek a lehce podlijeme (vodou nebo zeleninovým vývarem), aby
se nám zelenina nepřipalovala.
4. Přidáme nakrájený seitan a zeleninovou vegetu. Zelenina by měla být křupavá nikoliv
rozvařená.
Comments