POLÉVKA ČOČKOVO MRKVOVÁ
- Simply Vegan
- 28. 4. 2022
- Minut čtení: 1
Krémová polévka jejíž hlavní ingrediencí je čočka a mrkev dodá našemu tělu řadu důležitých složek. Snadná příprava a skvělá chuť, kterou ocení děti i dospělí.

MRKEV obsahuje pektiny a další látky, které mají tu vlastnost, že na sebe dokážou vázat toxiny a až 80 % těžkých kovů, které z organizmu vylučují. Pektiny dále podporují látkovou výměnu v těle. Vysoký obsah minerálních látek má velmi dobrý účinek na trávení. Zařaďte do svého jídelníčku mrkev nejen vařenou, ale i syrovou.
"ČOČKOVO MRKVOVÝ KRÉM"
Seznam ingrediencí
200 g červené čočky
4 ks větší mrkve
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1 ks zeleninového bujónu
1 PL slunečnicového oleje
1 ČL kari koření
1 l vody
sůl
pepř
1 dcl kokosového mléka
1 ČL zeleninové vegety
1 ČL sušeného libečku
100 g namíchaných semínek slunečnice a dýně (semínka upražíme na 1 ČL olivového oleje a 1 ČL sójové omáčky)

Postup
Nejprve oloupeme cibuli, česnek, mrkev a propláchneme čočku.
Do hrnce nalijeme slunečnicový olej a přidáme nakrájenou cibuli na kostičky. Cibuli orestujeme do sklovata. Přidáme nakrájenou mrkev na kostky a propláchnutou čočku. Podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujón.
Česnek rozdrtíme nebo najemno nastrouháme. Spolu s kari kořením ho přidáme do hrnce.
Vaříme přibližně 10 minut, zelenina i čočka musí být měkká.
Přidáme zeleninovou vegetu a povaříme 1 minutu.
Vypneme plamen.
Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme na jemný krém.
Přidáme kokosové mléko (já, přidávám mléko přímo do polévky pro zjemněn. Polévku můžete kokosovým mlékem pouze dozdobit na talíří).
Pražení semínek:
a) do pánve si dáme olivový olej, přidáme slunečnicová a dýňová semínka, přidáme
sójovou omáčku a z prudka pražíme 2-3 minuty
9. Polévku podáváme s praženými semínky a klíčky.
Vyzkoušjte tento zdraví čočkovo mrkvový krém a podělte se o své kulinářské poznatky.
コメント